2015 Ramazan Bayramı Ne Zaman Mesajları ve Tatili

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←

11 ayın sultanı diye bilinen Ramazan ayı, Ay takviminde dokuzuncu ay olarak geçmektedir. Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayı içerisindeki günlerde, peygamber efendimize indirilmeye başlandığı bilinen bir gerçektir. Yine Kur’an’da geçen ve en hayırlı gün ifadesi ile yer alan Kadir Gecesi de Ramazan ayı dahilindedir. Her ne kadar tam zamanı bilinmese de Ramazan ayının son bir haftasındaki herhangi bir günün Kadir Gecesi günü olduğu düşünülmektedir. Fakat takvimlerde Kadir Gecesi olarak 26. Gün gösterilmektedir.
Ramazan ayının başlangıcında başlanan oruç ile ramazanın son gününe kadar tutulan orucun yanı sıra, bu ayda kadir gecesini de içerisinde barındırmaktadır. Yaz ayına denk gelen ramazan ayı yine oruç tutacakları zorlayacak gibi görünüyor. Yaz ayı içerisinde olması ve tutulması orucu daha değerli kılmaktadır. 

Diyanet işlerinden yapılan açıklama ile beraber ramazan ayının başlangıç tarihi ve bitiş tarihi açıklanmış durumdadır. Ramazan ayı ne zaman başlıyor, oruç ne zaman başlıyor, ramazan ayı başlangıç tarihi ve bitiş tarihi ne zaman gibi sorular merak edilmektedir. Ramazan ayının bitiminde ise 3 gün ramazan bayramı olmaktadır. Ramazan ayı ve ramazan bayramının ne zaman olduğu hakkındaki bilgiler yazımızıın devamındadır. 


2015 Ramazan Bayramı ne zaman ?
*|* 2015 yılı Ramazan başlangıcı 18 Haziran’dır. Kadir gecesi olarak 13 Temmuz 2015 pazartesi günü takvimde yer almaktadır. Ayrıca bunun yanında 16 Temmuz Perşembe Arefe günüdür. 2015 Ramazan Bayramı ise 17 Temmuz Cuma günü başlıyor ve 3 gün sürerek 19 Temmuz Pazartesi günü bitiyor.

Ramazan ayı oruç ayı olarak da bilinmektedir.  Müslümanlar bir ay boyunca nefislerine hakim olarak oruçlarını tutarlar ve ibadetlerini yaparlar. Bu ibadetler sonrasında 3 günlük bir bayramları olmaktadır. Ramazan ayı içerisinde her gece davulcular kendi hazırladıkları ya da hazır olarak buldukları Ramazan manilerini seslendirirler ve insanları sahura kalkmaları için uyarırlar.
Ramazan bayramı şeker bayramı olarak da bilinmektedir.  Ramazan bayramında insanlar akrabalarını, eş ve dostlarını ziyarete giderler. Bayram boyunca ramazan tatlıları, yemekleri ve içecekleri hazırlanır. Her yörenin kendine göre bir uygulaması olur. Akşamları, eskilerden beri süregelen Hacivat & Karagöz gölge oyunları gibi etkinlikler düzenlenir. İnsanlar sevdiklerini arar ve onların bayramlarını kutlarlar. Bunu yaparken kimi zaman cep telefonlarının kolaylıklarından da yararlanılır ve sms mesajları gönderilir. 2015 Ramazan Bayramı mesajlarını sevdiklerinize göndererek onların bayramlarını değişik bir yolla kutlayabilirsiniz.


2015 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan Ayı bu sene 2015 yılında 18 Haziran 2015 Perşembe günü başlıyor.
Yani 17 Haziran Çarşamba gecesi oruca kalkılıyor. Ramazan ayının bitiş tarihi ise 16 Temmuz Perşembe günü tutulacak oruç ile son bulacaktır.

Ramazan Ayı Başlangıcı : 18 Haziran 2015 Perşembe
Ramazan Ayı Bitişi        : 16 Temmuz 2015 Perşembe


2015 Ramazan Bayramı Ne Zaman?
Ramazan ayının bitmesi ile kutlanacak olan 3 günlük Ramazan Bayramı ile ilgili bilgiler şu şekildedir;

16 Temmuz 2015 Perşembe  : Arefe Günü
17 Temmuz 2015 Cuma        : Bayramın 1. Günü
18 Temmuz 2015 Cumartesi : Bayramın 2. Günü
19 Temmuz 2015 Pazar        : Bayramın 3. Günü


Ramazan Ayı İle İlgili Olarak;


Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır. Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır. Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. 

Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler. Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder. Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır. Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…

*|* Ramazan bayramı ayın kaçında hangi gün ? Ramazan Bayramı 2015 tarihi 17 temmuz cuma 1. gün – 18 temmuz cumartesi 2. gün – 19 temmuz pazar 3. gün bayram tatili ise arefe günüde tatil olursa bu yıl 4 gün olacak.


Ramazan Bayramı Mesajları
*|* Adaletin terazisi, Varlığın Yaratıcısı, merhametin tek göstergesi Olan Yüce Yaratan ALLAH Hayırlı Dualarda Bulunan Muminlerinin Dualarını Kabul Eder, Bu hayırlı bayramda Dualarımız Yüce ALLAH a Mübarek Ramazan Bayramınız Hayırlara Vesile Olur inşallah.
*|* Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Ramazan Bayramınız bereketli olsun!
*|* Çılgınca Esen Rüzgar, Kavurucu Güneşli terleten günler, Yıldızlarla Dolu Bir Dünyadır Bayramlar, Ramazan Bayramınız Mübarek olsun herşey istediğiniz Gibi Olsun inşallah.
*|* Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Ramazan Bayramınızın yaşadığınız tüm sorunları alıp götürmesi dileğiyle.. Kurban Bayramınız mübarek olsun, tüm dertleriniz deva bulsun!
*|* Küskünlerin barıştığı, sevenlerin biraraya geldiği, rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

*|* Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum… İyi bayramlar!

*|* Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara…

*|* Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun…

*|* Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gercek olsun,acılar unutulsun,dualarınız kabul ve bayramınız mübarek olsun.
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski