Canan Karatay 24 saat diyeti nasıl yapılır?

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
24 saat zinde kalmak ve zayıflamak istiyorsanız Karatay Diyeti tam size göre. İşte Canan Karatay 24 saat diyeti...

01:00 Uyku önemli. Vücudunuzun gecenin karanlığından faydalanmasına izin verin.

02:00 Siz uykunun derinliklerine dalarken zayıflatan hormon leptin uyanıyor ve en yüksek düzeyde salgılanmaya başlıyor.



03:00 Organizmada görev yapan bütün hormonlar arasında en son keşfedilen leptin hormonu, bir gemiyi yüzdüren birinci kaptanın görevini yürütür. Birikmiş olan yağlarımızın yakıt olarak yakılması ve enerji sağlayabilmesi için, leptin hormonunun salgılanması şarttır.

 04:00 Sağlık için son derece önemli olan bir yapı taşı da kolesteroldür.

05:00 Kolesterol kuvvetli bir antioksidandır. Hücreleri serbest oksijen radikallerinin tahribatına karşı koruyarak; kalp damar hastalıkları, kanser hastalıkları ve dejeneratif hastalıkların gelişmesini önler. Beynimizde bulunan ‘serotonin’ (mutluluk hormonu) reseptörlerinin normal bir şekilde çalışmaları kolesterol sayesindedir. Aynı zamanda bütün ‘seks’ hormonları ve ‘stres’ hormonlarının yapımında da kolesterol kullanılır.

06:00 Bu diyetle doğru bildiğiniz yanlışları düzelteceksiniz...

07:00 Kahvaltı vakti... İki yumurta, hem de tereyağında! Yanında 8-10 adet zeytin, bir avuç içiniz kadar beyaz peynir, bir çay bardağı ceviz içi, arzu edildiği kadar domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka veya tere ve limonlu çay.

 08:00 Herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb. yenmeyecek!

09:00 Kuvvetli, bol protein ve sağlıklı yağ (tereyağı) içeren bir kahvaltının hızlandırdığı metabolizma sonucu harcanan kalori miktarı, dört-beş kilometrelik bir koşuda harcanan kalori-enerji miktarına eşdeğerdir.

10:00 Ara öğün şart değil! Şekersiz bitki çayıyla birlikte bir avuç içi kadar ceviz içi yenebilir.

11:00 Her gün bir antioksidan vitamin ile birlikte mutlaka iki-üç gram katkısız omega-3 tüketilmelidir.

12:00 Öğle yemeği... Bir tabak zeytinyağlı taze yeşilfasulye, üç-dört adet ızgara köfte, bir kâse yoğurt, turp ve havuç ile hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu.
13:00 Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir. Geleneksel usulde hazırlanmış sirke, mide hazmını ve de midenin boşalmasını yavaşlatır. Bu nedenle son derece faydalıdır.

 14:00 Öğle yemeği sonrası işe başlamadan önce 15-20 dakika yürümek, siz çalışırken yağlarınızın yakılmasını, göbeğinizin erimesini ve selülitlerinizin yok olmasını kolaylaştırır.

15:00 Ara öğün şart değil! Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çayla birlikte bir elma ve bir avuç tuzsuz yerfıstığı yenebilir.

16:00 Her gün iki-üç litre sıvı almaya dikkat edilmeli. Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay ve ayran içilebilir.

 17:00 Üzerinde diyet yazsa dahi kurabiye, bisküvi, çikolata, şeker vb. yenilmeyecek. Hiçbir şekilde gazlı içecekler kullanılmayacak. İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek arttırırlar.

 18:00 Akşam yemeği... Üç-dört kalem kuzu pirzola, mevsim salatası, zeytinyağlı enginar.

19:00 Yemeklerde ve salatalarda ısıl işlem görmemiş soğuk sıkım zeytinyağı kullanılabilir. Mısırözü ve ayçiçeği yağları yemek pişirme ve kızartmalarda kesinlikle kullanılmayacak! Margarin haline dönüştürülmüş olan sıvı yağlarda da fazla miktarda trans yağ meydana gelmektedir. Bu sebeple margarin kullanılmayacak!

20:00 Bu saatten sonra meyve dahil her şey yasak! Şekersiz bitki çayı, limonlu suya izin var.

21:00 Aşırı miktarda meyve ve meyve suyu tüketildiğinde, vücudumuzun kan şekerinde aşırı miktarda yükselme görülür. Kan şekerleri, kan yağlarına dönüşür ve yağ olarak birikirler. Selülit nedenidirler. Selülit, insülin ve leptin direncinin önemli bir belirtisidir.

 22:00 Sakın bir şeyler atıştırmayın! İnsülini yükseltmeyin. Leptin hormonunun salgılanmasını engellemeyin!

23:00 Yatmadan önce 30 dakikalık bir yürüyüş harika olur.

24:00 Eğer kilo vermek ve verdiğiniz kiloda kalmak istiyorsanız; kilo verirken halsizlik, bitkinlik, isteksizlik ve yorgunluk hissetmeden, mutlu ve enerjik bir şekilde yaşamayı arzuluyorsanız; unutkanlık şikâyetlerinizden kurtulmayı, düşüncelerinizin berraklaşmasını ve yaptığınız işe kolaylıkla konsantre olmayı hedefliyorsanız, Karatay Diyeti tam size göre.
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski