Danıştay Zabıt Katibi, Şoför ve Hizmetli Alım İlanı

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←

 DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Danıştay Başkanlığı'nda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/A maddesine göre istihdam edilmek üzere, 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 12 inci maddesi ve Danıştay Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 2014 KPSS (B) Grubu, (KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94) puanı ve Danıştay'ca gerçekleştirilecek uygulama ve sözlü sınavı
sonuçlarına göre 6-12. dereceli otuz(30) Zabıt Katibi, 10. dereceli beş(5) Şoför, 9-12. dereceli on (10) Hizmetli kadrosuna atama yapılacaktır.

I- BAŞVURULARIN TARİHLERİ VE ŞEKLİ


Başvurular 01/06/2015-06/06/2015 tarihleri arasında Danıştay Başkanlığı'nın internet sitesi olan http://www.danistay.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak ve son gün saat 24:00' da sona erecektir. İlan tarihinden itibaren başvuru süresinin bitimine kadar adayların http://www.basvuru.danistay.gov.tr adresinden sisteme kayıt olarak kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekmekte olup, oluşturulan bu hesabı kullanarak başvuru süreleri içerisinde başvurular gerçekleştirilecektir.
Şahsen yapılan başvurular ile posta veya kargo yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

II- ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER
A) GENEL ŞARTLAR
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • 31/12/2015 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,
  • 2014-KPSS lisans ve 2014-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden Zabıt Katipliği için en az 70, Şoför ve Hizmetli kadroları için en az 60 puan almış olmak.
B) ÖZEL ŞARTLAR
  • ZABIT KATİBİ KADROSUNA BAŞVURU ŞARTLARI
    a-) Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak,
    b-) Diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,
    c-) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, en son başvuru tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak,
    ç-) Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş
    hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek.
    Uygulama sınavı;
    Uygulama sınavına alınacak adayların hangi gün, saat ve yerde sınava alınacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecektir.
    Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazılması şarttır. (Vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınavına alınmayacaklardır.)
    Sözlü sınavı;
    Uygulama sınavında başarılı olan adaylar için sözlü sınavın hangi gün, saat ve yerde yapılacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecektir.
    Nihai başarı listesi;
    Nihai başarı listesi; sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin "Değerlendirme" başlıklı 13 üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının %40'ı, uygulama sınav puanının %40'ı ve sözlü sınav puanının %20'si alınmak suretiyle yapılacak hesaplama sonucuna göre belirlenecektir.
    Yapılacak bu değerlendirme sonucu, en yüksek puandan başlayarak yapılacak sıralamaya göre ilan edilen kadro sayısı kadar aday, aynı sayıda yedek aday, http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
    Sonuçların yayınlanma tarihi aynı zamanda tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, göreve başlatılacaklara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  • ŞOFÖR KADROSUNA BAŞVURU ŞARTLARI
    a-) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
    b-) (E) sınıfta sürücü belgesine sahip olmak,
    Uygulama sınavı;
    Merkezi Sınavda alınan puanlar esas olmak üzere ilan edilen kadro sayısının on katı kadar aday, araç başında kullanma becerisi ölçülmek üzere uygulama sınavına çağrılacaktır.
    Uygulama sınavına alınacak adayların hangi gün ve saatte sınava alınacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecektir.
    Sözlü sınavı;
    Uygulama sınavında başarılı olan adaylar ve bunlar için sözlü sınavın hangi gün ve saatte yapılacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecektir.
    Nihai başarı listesi;
    Nihai başarı listesi; sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin "Değerlendirme" başlıklı 13 üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının %40'ı, uygulama sınav puanının %40'ı ve sözlü sınav puanının %20'si alınmak suretiyle yapılacak hesaplama sonucuna göre belirlenecektir.
    Yapılacak bu değerlendirme sonucu, en yüksek puandan başlayarak yapılacak sıralamaya göre ilan edilen kadro sayısı kadar aday, aynı sayıda yedek aday,
    http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
    Sonuçların yayınlanma tarihi aynı zamanda tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, göreve başlatılacaklara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  • HİZMETLİ KADROSUNA BAŞVURU ŞARTLARI
    Yardımcı hizmetlerde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu olmak.
    Sözlü sınavı;
    Sözlü sınavı; Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca yapılacaktır.
    Sözlü sınavına, başvuran adaylar arasından merkezi sınavda alınan puanlar esas alınmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş (5) katı aday çağrılacaktır. (Sözlü sınava çağrılacak en son aday ile aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılır.) Sözlü sınava çağrılacak adaylar ile sözlü sınav tarihi http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
    Nihai Başarı Listesi;
    Nihai başarı listesi; sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin "Değerlendirme" başlıklı 13 üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının %60'ı ve sözlü sınav puanının %40'ı alınmak suretiyle yapılacak hesaplama sonucuna göre belirlenecektir.
    Yapılacak bu değerlendirme sonucu, en yüksek puandan başlayarak yapılacak sıralamaya göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl aday, aynı sayıda yedek aday, http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
    Sonuçların yayınlanma tarihi aynı zamanda tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, göreve başlatılacaklara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

III- ATAMA
1-) Atama işlemi öncesi istenilecek belgeler ile birlikte atama işleminin ne zaman yapılacağı nihai başarı listeleri ile birlikte duyurulacaktır.
2-) Atama şartlarını taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu hususların atamadan sonra tespiti halinde yapılan atamalar iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır. Ayrıca idare tarafından kendisine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
3-) Ataması yapılanlardan geçerli bir mazereti olmaksızın süresi içerisinde görevine başlamayanların veya atanma hakkından vazgeçenlerin ataması iptal edilerek yerine yedek adaylar arasından nihai başarı listesindeki sıralamaya göre atama yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski