Dünyanın En Etkileyici 11 Tren İstasyonu

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←

Tren İstasyonları... Her zaman sadece birer tren istasyonu olmaktan ibaretler mi peki? Hayır tabi ki! Bazen binlerce gezginin durak noktası, bazen onlarca yılın yolcusunu taşımış ve hala ayakta duran güçlü yapılar. Bazen değişik ve modern mimarisi, bazen de yapıldığı senenin nostaljik mimarisiyle bizi kendilerine çekebilen yegane yapılar. Üstelik yüzyıllardır merkez konumda olma özelliğini taşımaktalar. Eskiden yük ve
yolcu taşımacılığında daha hızlı araçlar yokken ve tren yolları gelişmekte iken en iyi taşımacılık tren yolu vasıtasıyla gerçekleşmekteydi. Bu da şehirlerin gelişme dönemine denk gelen zamanlarda, tren istasyonlarının şehir merkezi olmasını sağlamıştı. Şu an demiryolu bulunan şehirlerin hemen hemen hepsinde demiryollarının geçtiği tren istasyonları bütün şehirlerin en merkezi konumunda bulunmaktadır. Peki tren istasyonları sadece bizim taşımacılık işimizi gören basit birer yapı mı oldu yoksa yüzyıllardır süregelen merkezi konumları sayesinde bize birer yol gösterici, tanıtıcı ve şehirlerin sembolü mü oldu? Tabi ki ikincisi!

Şimdi ele aldığımız tren istasyonları ise Almanya'dan Japonya'ya 11 farklı ülke ve şehirde bulunan 11 'i de çok etkileyici tren istasyonlarıdır. Bir tren istasyonu ne kadar farklı ve etkileyici olabilir? Bir insanın beğenisini ne kadar kazanabilir buna yazının sonunda siz karar verin. Ama eğer etkileyiciliğinden şüphe duyduğunuz bir tanesi olursa, en yakın zamanda ve ilk fırsatta oraya gitmeyi de ihmal etmeyin. Hiç bir fotoğraf gerçeği tam olarak yansıtmaz ne de olsa!

Southern Cross - Melbourne, Avustralya


Hundertwasser Bahnhof - Uelzen, Almanya


Centraal Station - Rotterdam, Hollanda


WTC Hub - New York, Amerika Birleşik Devletleri


Grand Central - New York, Amerika Birleşik Devletleri


Gare Oriente - Lizbon, Portekiz


Gare de Strasbourg - Strazburg, Fransa


Gare de Liege - Liege, Belçika


Chhatrapati Shivaji - Bombai, Hindistan



Antwerpen Centraal - Antwerp, Belçika


King Cross - Londra, İngiltere

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski