Kadınlara maaşlı ve iş garantili kurslar

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←

İŞKUR ve şirketler arasında yapılan anlaşmayla kadınların meslek sahibi yapılarak isdihdama kazanılmasına yönelik çalışmalara imza atıldı. İŞKUR işbirliğiğle Bakanlıklar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları da kadınların altın bilezik kazanmasına yönelik kurslar açılmasına destek verdi. İŞKUR çatısı altında açılan isdihdam garantili kurslarla kursiyerlere maaş da ödenecek. Çeşitli branşlarda açılan kursları
tamamlayan kadınlar Turkcell ve THY gibi anlaşmaya imza atan şirketlerde işe yerleştirilecek.

Kadınlara isdihdam garantili maaşlı kurs

Çalışma hayatından kadınların daha fazla yer almasına yönelik çalışmalar sürüyor. İş hayatında kadın istihdamını artırmaya yönelik projelere İŞKUR, üniversite, sivil toplum, kamu, yerel yönetimler ve reel sektörü kapsayan bir yenisi eklendi. Bu amaçla, İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi, istihdam ve girişimcilik merkezlerinde kadınlara özel kurslar düzenleyecek. Burada eğitim alan kadınlar projeye ortak olan firmalarda işe başlayabilecekler.Kadınlara maaşlı ve iş garantili kurslar

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 Yılı Mali Destek Programları’ndan kadınlara yönelik projeler belirlendi. Programlar için 145 milyon lira bütçe ayrıldı. 8 başlıkta 614 başvuru arasında, 83’ü Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı’na yönelik kurslar planlandı. Öncelikle İstanbul’da aaçılacak olan kurslarla kadınların, istihdama katılımlarının artırılmasıyla ülke ekonomisinde katkıda bulunmaları amaçlanıyor. Programa destek veren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Universitesi, İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi ile Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı’ndan yararlanmaya hak kazandı.

Proje ortağı olarak İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Esenler Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Sosyal Politikalar Derneği, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) ve Ruh Sağlığı Derneği çalışmalara destek verdi.

Kursiyerlere Cep Harçlığı

Proje kapsamında kadınların istihdama kazandırılması için firmalar da destek verdi. Projeye destek veren firmalar arasında Türk Hava Yolları (THY), Turkcell, LC Waikiki ve FLO bulunuyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da kursiyerlerin başvurusundani işe yerleşmelerine kadar destekçi olmaya devam edecek. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, kadınlara hem psikolojik destek hem de aile desteği verecek. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım verilecek. İŞKUR, kursiyer kadınlara cep harçlığı verecek.

İSTANBUL’dan Sonra Anadolu

Kadın isdihdamına destek projesi kapsamında İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarında proje ortağı belediyelerle kadın istihdam ve girişimcilik merkezleri kurulacak. 500’er kadına eğitim verilecek. Kursların sonunda kadınların proje iştirakçisi firmalarda işe girmeleri sağlanacak. İlerleyen dönemlerde eğitimler Anadolu’daki şehirlere de yaygınlaştırılacak.
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski