Dikkat Kavurucu Afrika sıcakları geliyor!

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←

Marmara bölgesinde dün başlayan serin hava ve yağışların çarşambaya kadar devam edeceği belirtildi.
Meteoroloji yetkilileri, sıcaklığın yağışlar boyunca mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredeceğini belirtti. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler çarşamba
gününden sonra havaların ısınmaya başlayarak mevsim normallerine çıkacağını kaydetti. 21 Haziran'dan sonra ise Marmara ve Ege bölgesinde Afrika sıcaklarının etkili olacağı kaydedildi. Afrika'dan gelecek sıcak hava dalgasının Avrupa'nın yarısından fazlasını etkisi altına alacağı hava sıcaklıklarının 36 dereceyi bulacağı belirtildi.
Türkiye'yi etkisi altına alacak bu sıcaklık artışını İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Orhan Şen şöyle değerlendirdi:
"Her yıl aynı mevsimde aynı bölgeden gelen bu sıcaklıklar Türkiye'yi etkisi altına alıyor.Haziran ortalarında sıcaklık Marmara bölgesinde 34 dereceye kadar yükselirken Güneydoğu ve Akdeniz bölgesinde 40 dereceye kadar artan sıcaklıklar görülecektir. Bu yıl, geçen yıllara göre normalin üzerinde sıcaklıklar bekliyoruz. Küresel ısınmanın etkisi ile Türkiye'de kurak bir iklime doğru gidiyor."
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski