Oruç diyeti nasıl yapılır

→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Hızlı kilo verme yönemleri, aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır, aralıklı oruç diyeti, kilo verdiren diyetler, sağlıklı kilo verme, kilo vermeyi hızlandırıcı, kalıcı kilo verme, oruç tutarak kilo verme, hızlı yağ yakma, diyet listeleri, diyet yemekleri

Diyetisyen Sena Tuvanç, beslenmeyi belirli saatlere bölmenin, kilo vermeyi hızlandırmaya yardımcı olduğunu söyledi.


“Aralıklı oruç diyetinde, almanız gereken besini gün içinde, 8 saatlik bir zaman diliminde gerçekleştirmeniz ve geriye kalan 16 saatlik zaman diliminde, uykuda olunmayan sürelerde, yalnızca sıvı ağırlıklı gıdalar tüketmeniz gerekiyor” diye konuşan Tuvanç, “Örneğin, sabah saat 08.00’da uyandınız. Saat 11.00’a kadar sıvı gıdalarla besleniyor ve günlük öğün tüketimlerinizi 11.00 ile 19.00 arasında gerçekleştiriyorsunuz. Saat 00.00’a kadar yeniden sıvı gıda tüketimine devam ediyor ve daha sonra 8 saatlik bir uyku sürecine giriyorsunuz. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamıyorsanız, bu programı kendi hayatınıza göre uygulayabilir, saatlerini değiştirebilirsiniz” dedi.

Diyetisyen Sena Tuvanç, aralıklı orucun 8 saatlik beslenme periyodunda, protein içeriği yüksek olan besinler tüketilebileceğini belirterek, “Bu besinler ızgara köfte, tavuk, balık, peynir, yumurta ve süt olabilir. Ayrıca, karbonhidrat tüketimi en düşük seviyede olması gerektiği için, karbonhidrat içeriği yüksek olan meyve, ekmek ve tahıl gibi besinleri daha az tüketerek bunların yerine yağ içeriği yüksek olan ceviz, badem, fındık gibi yağlı tohumları ve zeytini seçebilirsiniz” diye konuştu.  

Yağ yakımını hızlandırıyor

Sena Tuvanç, dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesinin de aralıklı oruç diyetinin sadece 8 ile 12 hafta arasında uygulanması gerekliliği olduğunu söyledi. Tuvanç, “Yapılan çalışmalara göre, 8-12 hafta boyunca uygulanan aralıklı oruç diyetinin açlık kan şekerini düşürdüğü, yağ yakımını hızlandırdığı, oksidatif stresi azalttığı ve kilo vermeye yardımcı olduğu görülüyor. Bu nedenle, kısa süreli uygulamak üzere alternatif bir diyet arayanlar için aralıklı oruç diyeti uygun bir seçenek olabilir” dedi.
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski